Alla inlägg under maj 2009

Av Carl - 22 maj 2009 05:37

Jag provade att vara nonchalant ett tag mot tjejerna men jag tror inte dom förstod piken. Det här funkar inte, tänkte jag. Nu måste jag göra något åt situationen. Sagt och gjort, mamma och jag tog med oss Nueng och Bum till Central. Dom var som barn på julafton, fnittrade och tittade på allt med stora ögon. Nueng har varit på Central ett fåtal gånger, sist hon var där var för 1,5 år sedan. Mamma gick till frissan och klippte sig och jag och tjejerna strosade runt och tittade på alla fina saker som finns där. När mamma var färdig hos frisören gick vi till Starbucks och fikade. Då hittade mamma pommes frites i vagnen och sa: Men vad är det här då? Då svarade Nueng att vi har varit på KFC och ätit och Carl fick smaka lite, lite pommes frites. Carl fick potatis sa Nueng. Jaha, vadå för potatis? sa mamma. Potatismos, svarade Nueng. Nu är det bara jag och tjejerna som vet hur mycket och vad jag åt. Jag har aldrig förr fått pommes frites för det är inte nyttigt säger både pappa och mamma. Tjejerna och jag hade en trevlig dag och nu känns det lite bättre mellan oss. Ibland måste man ju bjuda till lite själv också för att det ska bli bra. Men viktigast av allt denna dag var att mamma blev nöjd med hårklippningen!! Annars blir det ett himla liv på henne! Hi hi, bara skoja men hon blev nöjd i alla fall. 

Kram Carl 

Av Carl - 21 maj 2009 07:32

Min pappa jobbar och sliter hela dagarna. Han är på möten och på bygget från morgon till kväll. Pappa jobbar och jobbar för att vi ska kunna åka hem snart. När vi åker hem ska det vara ordning och reda här så att det flyter på när vi är hemma. Jag förstår att pappa måste reda upp en massa saker innan vi åker men jag saknar honom. Jag tycker det är så tråkigt när pappa är så upptagen hela dagarna. Pappas mobil ringer hela tiden och alltid är det något viktigt som måste diskuteras. Mamma och jag orkar inte följa med längre för på bygget är det så varmt och jag kan inte krypa omkring där och möten är tråkiga att vara med på. Vi hittar på en massa saker själva istället. I går gick vi till Bangtao beach och åt på Emmy´s. Där har dom konstiga djur i olika färger som jag nöp och klämde på när mamma åt. På Emmy´s har dom jätte god mat. Efter lunchen gick vi ner till stranden och tittade lite. Det var nästan inga människor där och vi gick vidare till Surin i stället. Där var det 70% rea i en jätte fin affär men vi hittade inget som passade, det var väl därför det var rea kanske.

Här på hotellet är det fint nu. Mamma har påpekat att det ska stor städas här när det är så lite gäster. Personalen har skurat och torkat i flera dagar.

Livet rullar på som vanligt och solen skiner.

Kram Carl

Av Carl - 20 maj 2009 06:16

Det är så här att tjejerna här på hotellet verkar inte tycka om mig lika mycket längre. Dom är fortfarande snälla och trevliga men det känns som att dom undviker mig lite. Tjejerna pratar och gullar med mig när vi ses men sen går dom. Jag undrar om det betyder att det är slut mellan oss? Förr tog dom alltid med mig in på kontoret eller gick runt med mig på hotellet. T ex för några dagar sedan bad mamma en av tjejerna att passa mig några minuter för mamma skulle prata med Nueng om några viktiga saker. Tjejen gjorde som mamma sa men när jag tänker tillbaka så suckade hon och såg lite besvärad ut. Tjejen och jag satt en stund på bänken vid receptionen men när jag skulle stå upp, sitta ner, krypa hit och krypa dit då lyfte hon upp mig och gick tillbaka med mig till mamma och sen försvann hon. Jag har även hört när mamma berättade för pappa vad Nueng sa när vi kom hem från semestern. Nueng hade sagt till mamma: Alla har saknat Carl när ni var borta, nog för att alla tycker att det är lite jobbigt att hålla i honom men det är så tyst och lugnt när han inte är här. Hur ska man tolka det? Tycker du att jag ska uppföra mig som vanligt eller ska jag bli lite nonchalant mot dom? Vad hade du gjort om du var i mina kläder? Jag känner mig lite dum nu för jag har alltid blivit så glad när jag fått syn på tjejerna och sträckt mig mot dom för att dom ska hålla i mig. Nu börjar jag förstå att dom inte orkar med mig. Men snart slipper dom mig för jag drar härifrån, mot nya äventyr! 

Kram Carl 

Av Carl - 19 maj 2009 18:14

Tro det eller ej men i dag träffade jag en liten elefant som heter Lilly. Skickar med ett bildbevis så att ni får se den gulliga elefanten. Jag tror inte Lilly är så gammal men hon var lugn och snäll. Lilly tog tag i mammas hand med sin snabel och hälsade. Mycket artigt tycker jag. Jag var glad att jag var i pappas famn för jag litade inte riktigt på Lilly, man vet aldrig vad en elefant kan hitta på. Det är jätte bra väder här nu och lite turister. Om jag skulle åka hit på semester så skulle jag åka nu. Billiga hotell rum, du får stranden för dig själv och bra väder för det mesta. Det regnar ibland men det kan man ju stå ut med. Pappa pratade med sin kompis Dellan i Göteborg i dag och han sa att det blåste och var 12 grader varmt. Varmt!? Jag smäller av, det låter så kallt! Det är inte så att jag håller på att få "kalla fötter" när det gäller hemresan men jag hoppas det blir varmare där hemma snart. Vi åker kanske hem den 29e och det är snart det. Kram Carl 

Av Carl - 18 maj 2009 17:01

När katten är borta dansar råttorna på bordet!! Vi sa hej då till min pappa i morse när han åkte till Bangkok över dagen och sen var det full fart. Hi hi, jag och mamma har varit ÖVERALLT i dag. Vi passade på att åka till olika affärer och till tandläkaren mm och vi har varit ute hela dagen. Vi ska ju snart åka hem till Sverige och vi vill ju inte ha något "ogjort" när vi lämnar Phuket för en sommar i Sverige. Det gick bra för mamma hos tandläkaren, hon hade inga hål. Tandläkaren gjorde rent och putsade mammas tänder. Det tog en evighet men det gjorde inget för dom har en lekhörna och där satt jag och tjejen från receptionen och lekte med en massa leksaker. Sen åkte vi till Phuket town och avslutade med Patong. Vi åt lasagne till lunch och lite senare åt vi en stor glass. Vi handlade lite smått och gott på Carrefour och köpte några presenter. Vi gick till en skoaffär inne på Jungceylon och där hittade vi ett par till skor till mig! Dom här är blåa och röda och riktigt fina. På vägen hem stannade vi på en restaurang som heter Farang och köpte med oss pasta med lax som vi mumsade på när vi kom hem. Vi har inte hunnit ta några foton i dag men i morgon kommer det säkert ett nytt foto på mig. Gissa om jag är trött på att gå i affärer? Nix, det är jag inte! Det krävs lite mer än så för att jag ska tröttna!

Kram på er/ Carl 

Av Carl - 17 maj 2009 12:57

En fotbollsplan i fullskalig storlek, en basketplan, ett gym, två pooler varav en med olympiska mått, fyra tennisbanor, lekpark och litet vattenland det är vad som kommer att finnas på en skola som håller på att byggas några mil från oss här på Phuket. Alla klasser finns där, från dagis till gymnasium. Vi var där i dag och tittade. Dom bygger för fullt och dagiset är redan färdigt. Där ska jag få gå på dagis när jag har fyllt tre år. Föräldrarna får använda alla faciliteter inklusive ett spa på dagarna när barnen går i skolan. Det låter för bra för att vara sant, tycker mamma. Jag känner på mig att mamma inte kommer att spela fotboll på dagarna men spa:t lockar nog en hel del. 

Tidigare i dag var mamma och jag ute och gick. Vi gick på några småvägar och kom lite på villovägar och då började det att regna. Vi var tvungna att ringa efter pappa som fick köra runt på småvägarna och leta rätt på oss. Det är inte lätt att förklara var man är när alla hus och vägar ser lika dana ut men tillslut hittade pappa oss. Vi satt och väntade på honom hos en thai/muslimtant som sålde lite godis och chips. Hon tyckte det var trevligt med lite sällskap ett tag. I morgon ska pappa åka till Bangkok bara över dagen. Jag undrar vad mamma och jag ska hitta på hela dagen för oss själva?

Kram Carl  

Av Carl - 16 maj 2009 10:29

I går fick Nueng tårta och blommor och hon blev jätte glad för det. Vi fick så klart också smaka av tårtan och den var god för att vara Thailändsk. Mycket choklad och grädde, mums! Jag har bara ätit tårta en gång förut och är inte van att äta så mycket fett. Både jag och mamma blev lite illa mående och jag kräktes upp lite tårta till och med. I dag håller jag mig till det vanliga, ris och kyckling. I morse badade jag och mamma i poolen men jag gillar inte att bada så mycket utan sitter hellre vid kanten och pillar på stenarna. Sen började det att regna och då åkte vi till Kamala och åt lunch. Jag har lite långtråkigt i dag, det händer inget roligt alls. Man kan ju inte rå för om man blir lite rastlös. Alla har olika slags vardag och just nu är är jag less på min. Ris och regn, ris och regn... samma sak varje dag.

Bilden i bloggen i dag är från igår kväll. Mamma tror att jag ska bli trött om hon borstar mig försiktigt med en mjuk borste. Det funkar faktiskt ibland. Jag somnar och sover så skönt i flera timmar. 

Kram på er från mig 

Av Carl - 15 maj 2009 05:01

 Hurra hurra !! I dag fyller min kompis Nueng år, grattis kära vän!

Nueng är jätte snäll och hon är den bästa vän jag har. Nueng har en son som är 12 år men han bor i norra Thailand hos sin mormor och morfar. Dom träffas bara en gång om året. Dom måste sakna varandra så mycket. Nueng måste jobba och tjäna pengar till familjen. Det finns inte så många jobb där uppe i norr men det gör det här på Phuket.

Jag har beställt tårta och blommor till henne som kommer under dagen.

Grattis igen och ha en bra dag!

Pussar från Carl

Presentation

Fråga mig

30 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards